Bever Innovations Horticulture staat in de KVK Innovatie Top 100

marketing Bedrijfsnieuws

Bever Innovations divisie Horticulture behoort tot één van de 100 meest innovatieve bedrijven in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Dat blijkt uit de 14e KVK Innovatie Top 100, die op 27 juni werd gepresenteerd.

“Onze nominatie is een mooie blijk van waardering, maar ook een bevestiging dat we als organisatie op de goede weg zitten”, vertelt Johan Katerberg, Business Development Manager Urban Farming. “Met onze Leaf Carrier hebben wij niet alleen een herkenbaar product ontwikkeld, maar ook een product dat waarde toevoegt in een tijd dat we anders met voedsel omgaan.”

De wereldbevolking groeit hard en daarmee groeit ook de vraag naar vers voedsel, dat steeds duurzamer gekweekt moet worden. Lokaal, zonder pesticiden en met een minimale hoeveelheid water, weet Katerberg. “Onze Leaf Carrier draagt hier optimaal aan bij.” De Leaf Carrier betreft een kweekkar met 7, 10 of 15 lagen, die zich onderscheiden door een minimale laagdikte (9 mm) en een maximale draagkracht van de planttrays. “Doordat we LED-verlichting geïntegreerd hebben in de trays waarop de plantjes staan, ontstaat een maximaal kweekoppervlak per vierkante meter vloeroppervlak. Per kar van 2,27 meter hoogte kunnen tot wel 15 planttrays eenvoudig gemonteerd worden, waardoor de tuinder op slechts 1 m² vloeroppervlak maar liefst 14 m² kweekoppervlak tot zijn beschikking heeft. Een juiste plaatsing van de LED’s en een uitgekiende opbouw van de planttrays zorgen voor een egaal lichtbeeld. Zowel in het midden als aan de rand van de planttrays, wat resulteert in een gelijkmatige opkomst én stabiele groei van de plantjes.”

Toepassing Leaf Carrier bij Vitro Plus – Haamstede NL

De Leaf Carrier functioneert volledig plug-and-play. Grote investeringen zijn niet aan de orde. Een ruimte met een stroomvoorziening is al voldoende om de plantenkweek te kunnen opstarten, vertelt Katerberg. “Daarmee spelen we niet alleen in op de groeiende vraag van tuinbouwers, maar bieden we ook een oplossing voor bijvoorbeeld hotels en supermarkten die op een andere, duurzame manier hun voedsel willen kweken.”

In totaal ontving de KvK meer dan 400 inzendingen voor de 14e KVK Innovatie Top 100. Een panel van innovatie-experts heeft alle nominaties beoordeeld op hun impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.
Op woensdag 25 september wordt de exacte ranking bekend gemaakt.

Meer informatie>> download hier de bedrijfsbrochure