KVK Innovatie Top 100 – Stem op ons!

marketing Bedrijfsnieuws

Op 25 september maakt de Nederlandse Kamer van Koophandel de top 100 van de meest innovatieve Nederlandse MKB-bedrijven bekend.
De KVK-innovatie Top 100 is een unieke kans om de zichtbaarheid van innovaties en bedrijven te vergroten en om innovatieve bedrijven in de MKB-sector een kans te bieden om te netwerken en extra kennis op te doen. De nominaties worden beoordeeld op de impact in de branche en de maatschappij, originaliteit, omzet en groeipotentieel. In de afgelopen jaren is de KVK Innovatie Top 100 uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs van het MKB.

STEM OP ONS!

Onze innovatie – de Leaf Carrier
“Onze nominatie is een mooie blijk van waardering, maar ook een bevestiging dat we als organisatie op de goede weg zitten”, vertelt Johan Katerberg, Business Development Manager Urban Farming. “Met onze Leaf Carrier hebben wij niet alleen een herkenbaar product ontwikkeld, maar ook een product dat waarde toevoegt in een tijd dat we anders met voedsel omgaan.”

De Leaf Carrier kweekkar

Toegenomen vraag
De wereldbevolking groeit hard en daarmee groeit ook de vraag naar vers voedsel, dat steeds duurzamer gekweekt moet worden. Lokaal, zonder pesticiden en met een minimale hoeveelheid water, weet Katerberg. “Onze Leaf Carrier draagt hier optimaal aan bij.” De Leaf Carrier betreft een kweekkar met 7, 10 of 15 lagen, die zich onderscheiden door een minimale laagdikte (9 mm) en een maximale draagkracht van de planttrays. “Doordat we LED-verlichting geïntegreerd hebben in de trays waarop de plantjes staan, ontstaat een maximaal kweekoppervlak per vierkante meter vloeroppervlak. Per kar van 2,27 meter hoogte kunnen tot wel 15 planttrays eenvoudig gemonteerd worden, waardoor de tuinder op slechts 1 m² vloeroppervlak maar liefst 14 m² kweekoppervlak tot zijn beschikking heeft. Een juiste plaatsing van de LED’s en een uitgekiende opbouw van de planttrays zorgen voor een egaal lichtbeeld. Zowel in het midden als aan de rand van de planttrays, wat resulteert in een gelijkmatige opkomst én stabiele groei van de plantjes.”

De Leaf Carrier in zijn toepassing

De Leaf Carrier functioneert volledig plug-and-play. Grote investeringen zijn niet aan de orde. Een ruimte met een stroomvoorziening is al voldoende om de plantenkweek te kunnen opstarten, vertelt Katerberg. “Daarmee spelen we niet alleen in op de groeiende vraag van tuinbouwers, maar bieden we ook een oplossing voor bijvoorbeeld hotels en supermarkten die op een andere, duurzame manier hun voedsel willen kweken.”

Uw stem telt
Om deel uit te maken van de KVK Innovatie Top 100 hebben we uw stem nodig!
Steun Bever Innovations Horticulture en hopelijk worden wij gekozen als de meest innovatieve MKB-onderneming van 2019.

Zo kunt u uw stem uitbrengen
Klik op deze link om direct naar de juiste pagina van de KVK Innovatie Top 100 te gaan. Van 2 tot met 20 september 2019 kan er gestemd worden. Wij stellen uw steun enorm op prijs.

Het Bever Innovations Horticulture-team.