Leaf Carrier – voor de productie van microgroenten, kiemgroenten en cressen

marketing Bever Innovations, Voedselkweek

Microgroenten, kiemgroenten en cressen zijn zeer voedzaam en uitstekend geschikt als smaakmaker, hoofdingrediënt en garnering van vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Voor de productie van bijvoorbeeld alfalfakiemen, radijskiemen, zonnebloemscheuten, broccolikiemen, erwt-aspergescheuten, mosterdmixkiemen, rode bietenkiemen, rucolakers en waterkers zijn doorgaans 2 tot 3 weken voldoende, mits aan de beste klimaatomstandigheden wordt voldaan. De 10- en 7-laagse waterdichte Leaf Carrier kweekkarren van Bever Innovations kunnen hier uitstekend in voorzien.

De belangrijkste voordelen voor de productie van microgroenten, kiemgroenten en cressen:

Microgroenten, kiemgroenten en cressen kunnen relatief eenvoudig worden gekweekt. Er zijn dan ook veel kapers op de kust, die willen leveren aan lokale restaurants, lunchrooms en supermarkten. Om u te onderscheiden in het woud van kwekers, is het niet alleen belangrijk dat u uw kweekproducten consistent op tijd kunt leveren, maar ook dat alle producten aan een uniforme kwaliteit én hoogte/afmeting voldoen.

Om de ontwikkeling van zaadjes tot en met microgroenten, kiemgroenten en cressen maximaal te stimuleren en om een zo hoog mogelijke kweekmarge te borgen, kiezen steeds meer kwekers voor de Leaf Carrier kweekkarren van Bever Innovations. En dat is niet voor niets!

Maximaal kweekoppervlak per m² vloeroppervlak
De Leaf Carriers onderscheiden zich door een minimale laagdikte (9 mm) en maximale draagkracht van de planttrays. Doordat de LED’s zijn geïntegreerd in de trays waarop de zaadjes zich ontwikkelen, ontstaat een maximaal kweekoppervlak per m² kweekcel. Waar de 7-laagse en 2,17 meter hoge Leaf Carrier 6,6 m² kweekoppervlak levert, hebt u op de 10-laagse en 2 meter hoge Leaf Carrier – op slechts 1 m² vloeroppervlak – maar liefst 9,4 m² kweekoppervlak tot uw beschikking! Een veel toegepaste zaaitray heeft een afmeting van 40 x 60 cm. Op één laag van de Leaf Carrier passen precies 4 van deze trays. Dat zijn 28 trays op de 7-laags Leaf Carrier en 40 trays op de 10-laags Leaf Carrier. Op één kweekkar kunnen dus zonder problemen enkele tienduizenden microgroenten, kiemgroenten en cressen worden gekweekt.

Op de 10-laagse Leaf Carrier kan optioneel ook een roestvrijstalen plaat worden bevestigd, waarop grotere gewichten geplaatst kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een eb- en vloedsysteem, om alle zaadjes vraaggestuurd van voldoende water te voorzien. Omdat de trays van de 10- en 7-laagse Leaf Carrier een Europese afmeting hebben van 1,60 bij 0,60 meter, kunnen de meest gangbare watergeefsystemen eenvoudig in de kweekkarren geïntegreerd worden.

10 Layer Leaf Carrier

Exact het juiste kleurenspectrum

De unieke, energiezuinige LED-verlichting in de Leaf Carriers bundelt het – voor microgroenten, kiemgroenten en cressen essentiële – rode en blauwe licht. Doordat het licht al bij de bron wordt gemengd, ontvangt ieder zaadje op de planttray exact het juiste kleurenspectrum. In combinatie met een optimale warmtespreiding dragen de Leaf Carriers zorg voor een egale opkomst en groei van uw microgroenten, kiemgroenten en cressen, zowel in het midden als aan de rand van iedere tray. Omdat geen afstand voor lichtmenging ingecalculeerd hoeft te worden, kunnen alle kweekproducten zeer dicht tegen de LED’s worden geplaatst, zonder risico op verbranding.


Gelijkmatige opkomst en stabiele groei

Een juiste plaatsing van de LED’s en een uitgekiende opbouw van de lichtdoorlatende trays zorgen voor een egaal lichtbeeld. Zowel in het midden als aan de rand van de trays, waarmee u verzekerd bent van een gelijkmatige opkomst én stabiele groei van uw microgroenten, kiemgroenten en cressen. Door de hoge lichtuniformiteit kan de afstand tussen de kweekproducten en de bovenliggende plaat aanzienlijk kleiner zijn dan bij traditionele systemen.


Geen risico op opwarming/uitdroging

De LED-verlichting in de Leaf Carriers geeft nauwelijks warmte af. En doordat de kweekproducten op een geavanceerde kunststof tray worden geplaatst, worden hitteontwikkeling onder de zaadjes én verdamping (verlies van water) voorkomen. Opwarming en/of uitdroging van de zaadjes is met de Leaf Carriers dan ook niet aan de orde.

Onderscheidend vermogen van de Leaf Carriers:

Mobiele kweekkar voorkomt overpakken van producten

De waterdichte Leaf Carriers kunnen eenvoudig vanuit de kweekruimte naar de oogstafdeling worden gereden, en vice versa. Hierdoor wordt kostbare (overpak)tijd bespaard.

Geen grote investeringen vooraf

Dankzij de mobiele, flexibele en plug-and-play Leaf Carriers zijn bovendien geen grote investeringen vooraf nodig. Een ruimte met een stroomvoorziening is voldoende! Start eenvoudig met één 10- of 7-laagse Leaf Carrier en voeg kweekkarren toe zodra uw business groeit.

Waterdicht, robuust en hygiënisch

De waterdichte Leaf Carrier onderscheidt zich door een minimalistisch, functioneel, robuust en hygiënisch design. De kweekkar voldoet aan IP-beschermingsklasse 65 en is uitstekend water- en stofdicht. Alle kabels, voedingen en intelligentie zijn netjes weggewerkt in het frame van de kweekkar, waardoor beschadigingen aan de kar tot een minimum worden beperkt en bijvoorbeeld vuil, stof en modder zich nergens kunnen ophopen. Zowel de trays als het frame zijn zeer eenvoudig te reinigen.

Een optimaal groeiklimaat tegen een minimaal energieverbruik

De Leaf Carriers worden standaard uitgerust met Smart Technology van Bever Innovations Horticulture Lighting, waarmee gebruikers de planttrays eenvoudig en separaat kunnen beheren en beheersen. Middels een app op de smartphone of tablet kan niet alleen het licht op de trays eenvoudig worden aan- en uitgeschakeld, maar kunnen ook in- en uitschakeltijden worden (voor)geprogrammeerd en lichtsterktes (μmol) worden aangepast. Zowel per kweekkar als per planttray en volledig conform de (cyclus)behoeften van uw microgroenten, kiemgroenten en cressen. Een optimaal groeiklimaat tegen een minimaal energieverbruik is het duurzame resultaat.

Om lokaal gebruik te kunnen maken van de Smart Technology is een internet/wifi-infrastructuur niet nodig. Voor wie de kweekkarren ook op afstand en via de Bever Innovations webportal wil kunnen beheren en beheersen, is de toevoeging van een speciale Connected Bridge (gateway) met internetaansluiting voldoende.

Wilt u meer weten over dit onderwerp, neem hier contact met ons op.